6 oktober 2018
10:45

Akropol BBK

Referat: Blackeberg Villastan - Akropol BBK

En match som började väldigt försiktigt och stressigt i vårt anfallsspel men där försvarsspelet var på topp redan från start gjorde att poängställningen slutade med 2-1 till vår fördel efter första perioden.

Vi gick ut till andra perioden med inställningen att fortsätta spela tufft försvarsspel men hålla bättre utrymme från varandra i anfallet, och kolla säkra pass istället för att så snabbt som möjligt stressat sätta bollen i golvet el. passa motståndarna. Alla 11 spelarna gjorde en grym insats och säkrade siffrorna till 18-4 i halvtid.

Andra halvlek backade vi hem i försvar för att plocka upp resp. spelare vid halvplan istället då Akropol hade väldiga problem med vår helplanspress och överspel vid deras inkast.

Tjejerna hittade trygghet i sina roller och att passa varandra framåt istället för att själv dribbla upp bollen i anfall. Resultatet är tydligt att vi spelar som ett lag när man tittar på matchprotokollet och ser att 9 av 11 spelare gjorde poäng i dagens match. Återigen visar det tydligt på vår bredd i laget och är ett bra tecken på att det vi tränar på börjar ge resultat även på våra matcher. En riktigt bra insats av tjejerna och en rolig match att coacha!